JellyPages.com

16 Aug 2012

Bila kulit JERAWAT. hodoh kan?


Assalamualaikum All.. Tinggal Dua hari je lagi.. sebelum merayakan diri yeay ! over.. kuih raya? baju raya? kasut raya? sesungguhnya tahun ini saya bersederhana.. great!

Hari ni nak berkongsi kenyataan berkenaan dengan masalah jerawat atau dalam kata sedap sikit adalah akne. Dulu ira sendiri pun banyak jerawat. Pakai tudung memang tak Nampak sebab jerawat tu nyorok2 kat area anak-anak rambut. Bila bosan-bosan rajin la tekan-tekan. Tapi Alhamdulillah bila dah besar ni tak rajin tekan-tekan dah sebab dah pandai sikit. Dulu pandai banyak.

Buat pengetahuan semua, akne/jerawat adalah disebabkan satu kitaran peristiwa. Peristiwa ape? Peristiwa PORI korang. Pori-pori tersumbat akan memerangkap minyak dalam kulit. Bila kulit terus terusan hasilkan minyak, pori yang tersumbat tu akan lagi tersumbat yang akan mengakibatkan penyumbatan yang bertambah TERUK lalu terjadilah JERAWATTT ! oh tidak. Ngeri okey.

Bila dah banyak orang muka yang berjerawat lagi membuak-buak lah produk-produk dipasaran berkenaan dengan jerawat. Orang yang menghidap jerawat selalunya nak kan hasil atau pun menyelesaian. Nak nak pulak orang yang desperate giler tahap dah tak sabar sangat. Bulan depan dah nak kawen. Alamak, jerawat pulak tumbuh berketul ketul kat muka. Maunya tak ligan cari ubat jerawat? Lepas tu dah beli tak berkesan plus jerawat lagi pulak bertambah-tambah. Tiba time kawen, haa ! Tepung gomak satu muka. Sad ending kan. Mintak jauh.

So, sebagai Beauty Consultant (BC) ira nak share macam mana MARY KAY SYSTEM FOR ACNE PRONE SKIN bertindak.

TING!




UJIAN KLINIKAL MENUNJUKKAN BAHAWA MARY KAY® SYSTEM FOR
ACNE-PRONE SKIN MEMBAWAKAN HASIL DALAM MASA 3 HARI SAHAJA.
PRODUK INI BERKESAN KERANA IA DIRUMUS UNTUK MENGENDALAKAN
KITARAN AKNE

  • Ia dirumus dengan 2% asid salistik
  • Menembusi pori-pori untuk menanggalkan minyak dah daki yang terperangkap
  • Membantu membersihkan cela-cela jerawat
  • Mengawal minyak yang berlebihan

MARY KAY SYSTEM FOR ACNE PRONE SKIN , ada perkataan system kan, so cara-cara system ni bertindak adalah:

  • Menghalang Pori dari tersumbat
  • Membantu mengurangkan minyak yang berlebihan

Apa produk yang ada dalam MARY KAY SYSTEM FOR ACNE PRONE SKIN?

  • Clarifying Cleanser for Acne-Prone Skin
  • Pore-Purifying Serum for Acne-Skin
  • Spot Solution for Acne-Prone Skin
  • Body Spray For Acne-Prone Skin

Acne Prone Body Spray

Selalunya ira akan bagi penerangan lanjut in call ataupun waktu kelas penjagaan kulit. Penerangan lagi jelas bila face to face right? If tak nak jumpa, call je insyaallah apa yang ira boleh bantu ira bantu.

Sebenarnya ira sendiri kagum dengan Mary Kay, sebab bila ira cuba, bila ira start beli, ira rasa kesan dia kat muka ira sendiri. Malam-malam dok usap muka sendiri. Dulu sekolah pakai produk tah pape je kan. But now, ira kene fikirkan masa tua ira dah.. Ira teruja sangat-sangat, tu sebab ira beranikan diri, share dengan kawan-kawan ira yang memerlukan.. Even dulu, ira tak tahu kawan mana yang okey kulitnya, mana yang tak okey kulitnya. Bila ira share kat facebook, baru ira tau.. oh rupa-rupanya kulit dia ni berjerawat.. oh rupa-rupanya dia dah hitam sekarang. Ops. Haha. Dan.. tada.. sekarang ira dah berani nak touch muka orang, makeup cantik-cantik. All girl need a natural beauty right. Not a tepung gomak berjalan right. For me, Mary Kay is everything. Always fake is nothing >.<

No comments:

Post a Comment